top of page

meer over mezelf

Naast mijn opleiding als lager onderwijzer heb ik in een ver verleden links en rechts wat creatieve cursussen gevolgd zoals tekenen en schilderen in de tekenacademie van Genk, steenbewerking, keramiek op Syntra in Hasselt...

Alhoewel ik maar enkele jaren les gegeven heb aan de lagere schoolkinderen, ben ik toch in het onderwijsmilieu blijven hangen om grote en kleine pubers te begeleiden als verantwoordelijke voor de leerlingenadministratie in Don Bosco Hechtel. Ondertussen ben ik er coördinator van de eerste graad, een functie die ik met veel passie en plezier uitoefen. 

 

Tijdens een onderbreking van een vijftal jaar van mijn onderwijscarrière heb ik eenzelfde passie voor kunst (her)ontdekt.  Die sabbatical gaf mij - als verse ‘vijftiger’ - de vrijheid en meer ruimte voor nieuwe uitdagingen waardoor ik mijn creatieve draad terug opgepakt heb.  Ik ben gestart met een opleiding Glazenier op Syntra. Zonde om die opgedane kennis en ervaring niet ten volle te gebruiken en daarom heb ik vier jaar geleden mijn glasatelier Doorzigt opgericht. 

 

Mijn eerste uitdaging was een geschikte werkplek vinden om het glas-in-lood-ambacht uit te oefenen. In die zoektocht kwam ik terecht bij 'de Stadsfabriekjes' van de stad Genk en runde ik er een half jaar mijn eigen proefatelier. Later ben ik verhuisd naar een authentiek wijnhuisje in de tuin van Galerij Breed in de Vennestraat te Winterslag, een thuis voor ambachten en creatieve beroepen. 

Uiteindelijk heb ik aan huis een eigen 'glazen atelier' in mijn tuin gecreëerd om de ambacht dichterbij uit te oefenen, om meer en intensiever met glas en de glas-in-lood-ambacht bezig te zijn. De klok tikt immers lustig verder...

 

Ik wil vooral veel ervaring opdoen, beter worden en het vakmanschap onder de knie krijgen; ik wil uitblinken! 

De praktijk is de leermeester van alle dingen.

hans
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page