... meer over mezelf 

Naast mijn opleiding als lager onderwijzer heb ik in een ver verleden links en rechts wat creatieve cursussen gevolgd zoals tekenen en schilderen in de tekenacademie van Genk, steenbewerking, keramiek op Syntra in Hasselt...

Alhoewel ik maar enkele jaren les gegeven heb aan de lagere schoolkinderen, ben ik toch in het onderwijsmilieu blijven hangen en heb ik 23 jaar grote en kleine pubers begeleid als verantwoordelijke voor de leerlingenadministratie in Don Bosco Hechtel. Dit heb ik met veel plezier en passie gedaan tot enkele jaren geleden mijn vrouw met het verzoek kwam om haar te ondersteunen en te helpen bij de verdere uitbouw van haar zelfstandige activiteit in de netwerkmarketing en de wereld van de coaching.

Dit laatste geeft mij - als verse ‘vijftiger’- de vrijheid die ik nu geniet. Er is weer meer ruimte voor andere dingen en nieuwe uitdagingen. Daarom heb ik beslist om de creatieve draad terug op te pakken en volg ik nu de opleiding Glazenier aan Syntra Tongeren.

Ik voel dat deze opleiding me uitermate boeit en bezighoudt. Ik merk dat dit mijn ding is en heb enorm veel goesting om me extreem te bekwamen in deze mooie ambacht, er terug leven in te blazen en weer wat sexyer te maken. 

Mijn eerste uitdaging was een geschikte werkplek vinden om het glas-in-lood-ambacht uit te oefenen: een atelier om met glas te werken, te snijden, te solderen, te etsen, te brandschilderen, te fusen, enz. 
In die zoektocht kwam ik terecht bij 'de Stadsfabriekjes' van de stad Genk en runde ik er een half jaar mijn eigen proefatelier.

Later ben ik verhuisd naar een karakteristieke en authentieke ruimte in de tuin van Galerij Breed in de Vennestraat te Winterslag.

Twee iconische panden (nl. het geboortehuis van mode-icoon Martin Margiela én Discobar Peters, waar de eerste exemplaren van de wereldhit Marina van Rocco Granata over de toonbank gingen) werden één gerestaureerd en zorgvuldig beschermd huis en een thuis voor ambachten en creatieve beroepen. Ik heb er het voormalige wijnhuisje ter beschikking om de ambacht uit te oefenen, om meer en intensiever met de glas-in-lood-ambacht bezig te zijn dan enkel tijdens de lesuren. De klok tikt immers lustig verder...

Ik wil vooral veel ervaring opdoen, beter worden en het vakmanschap onder de knie krijgen; ik wil uitblinken! 

De praktijk is de leermeester van alle dingen.

© 2018 Doorzigt